Leier Durisol magaságyás kisfilm

A magaságyásban való növénytermesztés számos előnyt hordoz magában, és a praktikum iránti igényt is maximálisan kielégíti.

Leier Durisol magaságyás kisfilm

Megvalósítása kis helyen is megoldható, így olyan területek is termőképessé válhatnak általa, amelyek egyéb módon nem biztosítanának lehetőséget a veteményezésre. A különböző típusú növények – palánták, zöldségfélék, fűszer-, illetve dísznövények – kitűnően megférnek akár vegyesen is az általunk összeállított minőségi termőföldben, sőt gyorsabb növekedést mutatnak, ha egymást védve és támogatva fejlődhetnek.

A biokertészet hívei is optimális megoldásra lelhetnek a magaságyás technológiában, hiszen a szakszerűen rétegzett és összeállított termőföld, valamint a növények egymásra gyakorolt pozitív élettani hatása szinte teljesen feleslegessé teszik a vegyszeres növényvédelmet. A magaságyás talajrétegezése minden szükséges tápanyagot biztosít a növények számára, az adott telek talajának minősége pedig nem befolyásolhatja az eredményes termesztést.

A magaságyás növénytermesztési eljárása a kertészkedést igazán élvezhető szabadidős tevékenységgé teszi, megkímélve az ízületeket a folyamatos guggolás és görnyedés okozta terheléstől.  A tároló rekeszt egy asztal magasságban lévő keretként képzelhetjük el, amelyben a palántákat még a mozgásukban korlátozottak is kényelmesen gondozhatják. Jóleső sikerélményként pedig bárki élvezheti a saját maga által megtermelt növények páratlan ízét.

A magaságyás létrehozása a rétegek pontos összetételén túl nem igényel komolyabb szakértelmet. A megfelelő tároló eszközzel pedig már bele is vághatunk a háztáji növénytermesztésbe. Ennek egyszerű használatát Görbicz Anita és Kertész Ernő is szemléltette a Leier City Center-ben felállított termékünkön.

Tekintse meg az erről készült kisfilmünket!